Junts per Catalunya i PSC proclamen els seus candidats a l’alcaldia

Ahir dijous, 10 de gener, el PSC i Junts per Catalunya van celebrar sengles assemblees consecutives a Can Lleonart per proclamar els seus candidats a l’alcaldia de l’Ajuntament d’Alella.

Cristóbal Zueras i Esteve Garcia-Ossorio
Cristóbal Zueras i Esteve Garcia-Ossorio | Fotos: Òscar Pallarès

A les 19h, l’agrupació socialista d’Alella, El Masnou i Teià va escollir per unanimitat l’únic candidat que s’hi va presentar. Es tracta de Cristóbal Zueras, un educador social que desenvolupa la seva feina al Consell Comarcal i que prèviament havia treballat a l’Ajuntament d’Alella entre 1998 i 2014, primer com a responsable del Punt d’Informació Juvenil i més endavant com a càrrec de confiança de la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Mans.
Zueras, que actualment resideix al Masnou, va declarar que “Alella em té el cor robat”. Davant de la militància, el candidat es va definir com una persona “socialista, federalista, europeista, internacionalista i, sobretot, municipalista”, i es va comprometre a fer política “des del diàleg, la negociació i el pacte”.
Un cop finalitzat l’acte del PSC, que va comptar amb la presència de l’eurodiputat Javi López i de la presidenta del PSOE al Parlament Europeu Iratxe García, va començar la reunió de Junts per Catalunya en què els seus afiliats van ratificar per unanimitat la designació d’Esteve Garcia-Ossorio com a alcaldable.
Per a la seva elecció, Garcia-Ossorio, que és regidor a l’oposició des de 2015, es va sotmetre abans a un procés intern de primàries. A més del vistiplau del partit, el candidat compta també amb el suport d’un grup de persones més ampli que li fa costat i que col·labora amb ell en l’elaboració del programa electoral.
Garcia-Ossorio va explicar que “el pas més important és que hem consolidat un grup de treball, la qual cosa no era senzilla des de la posició política que ocupem actualment”, i es va mostrar convençut que “els resultats arribaran”.