Iniciat el procés per ampliar els efectius de la Policia Local

La notícia l'ha donat a conèixer l'ajuntament després de l'episodi viscut fa unes setmanes, quan durant una nit no hi va haver servei de policia a Alella

Iniciat el procés per ampliar els efectius de la Policia Local
Iniciat el procés per ampliar els efectius de la Policia Local

L’Ajuntament ha obert un procés urgent i extraordinari de selecció d’agents interins per tal de resoldre la manca de personal del cos de la Policia Local. La Junta de Govern va aprovar el 26 de setembre les bases reguladores per obrir amb un procediment de màxima urgència un procés selectiu per a la creació d’una borsa d’agents interins de la Policia Local. Igualment, es va aprovar la cobertura de dues places vacants d’agent i de caporal. 

Es tracta de mesures extraordinàries per tal d’intentar resoldre la situació que arrossega des de fa mesos aquest servei, que ha vist reduït el seu número d’efectius per diferents motius, tot i les incorporacions del passat mes de febrer d’una agent fixa i dos agents més interins. 

Malgrat la voluntat de l’Ajuntament d’incrementar el número d’efectius, les restriccions legals de selecció de personal imposades per la Ley General de Presupuestos fa impossible que l’Ajuntament pugui treure a concurs totes les places vacants que hi ha al municipi.

Les mesures de nomenament urgent van ser acordades arrel de la situació produïda la nit del 20 al 21 de setembre, quan, per primera vegada en molts anys, no va treballar cap efectiu de la Policia Local durant el torn de nit, entre les 22 i les 6 hores. Tot i la manca d’agents locals, derivada de motius mèdics sobrevinguts del personal que havia de cobrir el servei, la seguretat ciutadana del poble va estar garantida, en tot moment, pel cos de Mossos d’Esquadra amb el suport de la Policia Local del Masnou. Mentre es duen a terme els procediments de selecció de es garanteix la cobertura de tots els serveis.