La biblioteca Ferrer i Guàrdia programa set activitats dins del cicle d'alimentació "Mengem i cuinem entre llibres"

Una de les activitats tindrà lloc a la cuina de Can Magarola, acabada de restaurar

La biblioteca Ferrer i Guàrdia programa set activitats dins del cicle d'alimentació "Mengem i cuinem entre llibres"
La biblioteca Ferrer i Guàrdia programa set activitats dins del cicle d'alimentació "Mengem i cuinem entre llibres"

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia ens convida aquest mes d’octubre a compartir set propostes de diferent format i per a diferents tipus de públic que uneixen el món de l’alimentació i de la gastronomia amb el món literari. Amb el títol “Cuinem i mengem entre llibres”, és el segon any que la Biblioteca organitza un cicle d’alimentació, emmarcat sota el paraigües del programa Parcs i Biblioteques...naturalment.

Enguany, el menú està format per set plats que es cuinaran els dies 5, 10, 18, 20, 24, 26 i 30 d’octubre. Totes les activitats es faran a la Biblioteca, excepte la sessió de contes per a adults que es farà el 18 d'octubre a la cuina de Can Magarola. El cicle inclou tres activitats familiars: els contes en anglès, el taller d’animaliments i l’hora del conte amb la història de Cascarpan, programats per als dies 5, 20 i 30 d’octubre. 

La carta té també quatre activitats adreçades al públic adult: la xerrada sobre el costat fosc de l’alimentació, a càrrec de Lara Lombarte, dietista nutricionista; els contes per a adults a Can Magarola, amb Carles Aloy; la conversa amb Carme Martí, autora del llibre El camí de les aigües, sobre la vida de la cuinera Maria Badia; i la xerrada sobre els trastorns alimentaris en l’abús de substàncies, a càrrec de Sergi López, infermer especialitzat en trastorns de conducta alimentària. 

Contes de sang i fetge per a adults a la cuina de Can Magarola

La Biblioteca trasllada una de les activitats programades al cicle d’alimentació a Can Magarola. La sessió de contes per a adults programada per al dijous 18 d’octubre a les 19.30h, és també la primera activitat programada dins d’un escenari  molt singular: la cuina de Can Magarola, restaurada recentment juntament amb altres espais de la masia. Amb el títol “Què mengen aquesta gent que sopa de matinada?”, Carles Alcoy explicarà contes i tradicions de sang i fetge al voltant del menjar de la rondalla catalana. Les places són limitades i per poder assistir-hi cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.