Un any després, recordem l'especial 1-O que va publicar la revista Alella

Un any després, recordem l'especial 1-O que va publicar la revista Alella

Coberta de la revista Alella especial 1-O
Coberta de la revista Alella especial 1-O | Foto: Òscar Pallarès
Tristesa, vergonya i dignitat. La portada del número 349 de la revista Alella, que es va imprimir de nit i va vaure la llum el matí del dia 2, compartia títol amb l'entradeta que va consensuar, de matinada, la redacció de la revista. 
El text, deia així: 
Avui podríem fer servir molts adjectius, cadascun dels quals serviria per expressar els sentiments que ens genera el que hem viscut en aquesta jornada històrica. Tristesa pel gerro d’aigua freda que ens ha caigut al damunt: tanta il·lusió i tants anhels estroncats pel miserable ús de la força bruta amb què el Govern espanyol ha respost a la voluntat d’exercir d’un dret universal: el dret a decidir. Vergonya en constatar com es tractava amb brutalitat els nostres conciutadans. A Alella hem tingut la sort de no haver rebut la visita d’aquests animalots, però els joves, avis i adults que han patit les seves accions en altres indrets podríem ser nosaltres. De fet, cada cop de porra, cada bala de goma ens ha ferit una mica a tots. I, finalment, la part positiva, representada per la Dignitat escrita així, amb majúscula: emociona veure com els catalans hem aguantat hores dempeus fent llargues cues sota la pluja per votar, i com els veïns han custodiat els col·legis electorals fins al tancament. I emociona molt també veure com s’ha respectat la consigna de resistir pacíficament malgrat la provocació i l’agressió a què ens han sotmès.
Aquell número també va incoporar un parell de reflexions, una completa crònica de la jornada (permeteu-nos recomanar-ne la lectura) i quatre testimonis. Podeu descarregar el PDF d'aquell número per rellegir-lo tot fent clic aquí.