Veïns dels barris de muntanya es manifesten per reclamar més seguretat

Es queixen que els robatoris a domicilis no s'aturen i demanen solucions

Almendro atén els veïns que protesten
Almendro atén els veïns que protesten | Foto: whatsapp

Una crida a través dels grups veïnals de whatsapp va aplegar ahir al vespre una cinquantena de veïns de Can Comulada i altres barris de muntanya per manifestar-se al davant de l'ajuntament en protesta per la continuitat dels robatoris a domicilis. Els veïns han demanat una reunió amb l'alcalde, Marc Almendro, i el cap de la policia per abordar el tema i s'ha acordat que aquesta reunió tindrà lloc avui al migdia. En tot cas, Almendro va comparèixer ahir a la plaça per mirar de tranquil·litzar els veïns. Així ho explicava ahir a la nit a la revista Alella: 
"Avui al migdia el portaveu de l'Associació de Can Comulada ens ha contactat perquè els veïns i veïnes estaven preocupats i volien reunir-se amb nosaltres. Per tal que també pogués estar el Cap de la Policia s'ha acordat una reunió demà al migdia amb aquesta i altres Associacions Veïnals. En paral·lel s'ha activat una campanya per promoure una concentració en contra dels robatoris. El segon Tinent d'Alcalde, regidor de Seguretat Ciutadana (Israel Payà) i jo mateix hem baixat a la plaça a l'hora de la convocatòria per rebre'ls. Veïns majoritàriament de Can Comulada que mostraven la seva angoixa per la situació provocada pels robatoris. Des de l'ajuntament entenem aquesta situació i fem costat a les persones afectades. Continuem deixant-nos la pell en fer tot el què està en les nostres mans per fer front a la problemàtica". 

Almendro, però, reconeix que Can Comulada s'ha vist especialment afectada pels robatoris darrerament: "Si bé és cert que Mossos ens indiquen una baixada molt important dels robatoris respecte l'any passat, també és cert que fa tres setmanes vam viure una onada que ha afectat a Can Comulada. Acabem d'incorporar una agent nova i estem finalitzant un procés selectiu per incorporar tres agents més. Les càmeres lectores ens estan donant molt bons resultats (de fet, aquesta passada setmana s'han evitat nous robatoris a través d'aquest sistema, que avisa immediatament la policia de la detecció de matricules de cotxes implicats a robatoris anteriors). La Policia Local continua fent una grandíssima feina i d'això estem especialment contents des del govern. Fa unes setmanes vam tenir una reunió amb el Cap de Mossos de l'ABS i ja vam traslladar-li la voluntat de convocar una Junta de Seguretat Local aquest darrer trimestre de l'any en que principalment es tractarà el problema dels robatoris".