Els treballadors de Les Hortènsies, en lluita

Consideren que els imposen un conveni laboral que els aboca a la precarietat de la plantilla

Els treballadors de Les Hortènsies, en lluita
Els treballadors de Les Hortènsies, en lluita

El passat dimarts La Vanguardia publicava aquesta notícia que feia pública la reivincidació. La notícia explica que, un dia abans, treballadors de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual s'havien manifestat al davant Can Torras, un altre dels centres que gestiona la Fundació Sant Francesc d'Assís. 
Ahir, un representant dels treballadors ens va fer arribar fotografies i el comunicat que publiquem a continuació i que explica la seva reivindidació:
 

El passat 25/4/2019 la direcció de la Fundació Sant Francesc d'Assís va convocar al comitè d'empresa a una reunió extraordinària per comunicar la mesura q havien pres unilataralment. El comitè d'empresa, format per 6 membres de la UGT i 3 de CCOO va acudir a la citació; allà ens van comunicar que mitjançant l'article 41 del Estatut dels treballadors, la decisió irrevocable de fer un canvi de conveni. Actualment el centre Les Hortènsies aplica el conveni de Sanitat Privada i l'empresa ens abocaria al de Disminuïts psíquics en residències i centres de dia. La part social va manifestar el seu desacord amb aquesta decisió perquè la considerem injusta, ja que des de fa més de 30 anys s'aplica el conveni de Sanitat Privada i l'activitat del centre no ha canviat. Si bé és cert que atenem a persones amb discapacitats físiques i psíquiques i intelectuals, l'estructura del centre és 100% sanitaria. La part social i l'empresa van acordar un període de negociacions per arribar a un posible acord pel canvi de conveni. El passat 15/7 es va tenir la última reunió sense cap tipus d'acord i l'empresa comunica a la part social que a partir del 23/9 comunicarà a cada treballador, individualment, la decisió presa del canvi de conveni q serà efectiva el proper 1 d'Octubre. Així mateix, els membres del comitè es van comprometre a fer una assamblea decisòria per si s'accepta o es judicialitza el canvi. La part social rebutja aquest canvi perquè és un conveni que precaritza molt als treballadors, ja q porta més de 9 anys congelat en salari i condicions socials, i sobretot a la plantilla de TCAI, que actualment és un 80% del total i on el 88% de la mateixa està a jornada a temps parcial amb contractes de 24 hores setmanals. Així mateix, creiem q aquest canvi de conveni repercutirà en els usuaris perque portarà més baixes i més rotació de personal i, al final, malauradament, els afectats són els usuaris. Així mateix el passat 15/7 els treballadors del centre es van manifestar a la porta de Can Torras per rebutjar el canvi de conveni. La manifestació va ser recolzada per la UGT, no així per CCOO.