El Consell Comarcal actua contra el mosquit tigre a Alella i 16 municipis més del Maresme

El CCM ha signat conveni amb 17 municipis per controlar els espais públics que poden ser un focus de cria de mosquit.

El Consell Comarcal actua contra el mosquit tigre a Alella i 16 municipis més del Maresme
El Consell Comarcal actua contra el mosquit tigre a Alella i 16 municipis més del Maresme

Amb l'arribada del bon temps revifa el mosquit tigre i és el moment d'actuar per evitar la seva propagació. El Consell Comarcal del Maresme ha signat conveni amb 17 municipis per controlar els espais públics que poden ser un focus de cria de mosquit. S'han localitzat entre 1.800 i 2.000 punts de retenció d'aigua que aprofiten les femelles per dipositar els ous. Aquests espais s'han començat a tractar amb un larvicida. Paral·lelament, el Consell Comarcal fa una crida a la població perquè no baixi la guàrdia i mantingui secs els recipients i objectes on se sol acumular aigua i es converteixen en punt de cria.

En el transcurs d'una setmana, una femella, alimentada amb sang humana, és capaç de pondre entre 80 i 200 ous de mosquits. La meitat seran femelles que, en set dies més, hauran criat 3.200 mosquits tigre. Aquestes xifres ja apunten la necessitat de mantenir un control sobre tots els punts susceptibles d'acumular aigua, es trobin a l'espai públic o al privat. De fet, el Consell Comarcal del Maresme alerta que el 80% dels focus de cria es troben en àmbits privats. Testos, gerros, galledes, cendrers, abeuradors, utensilis de jardineria, piscines mig buides, mobiliari exterior.... i, en general, qualsevol objecte que pugui acumular aigua és susceptible de convertir-se en punt de cria. Per això, cal revisar periòdicament casa nostra.

Pel que fa a l'espai públic, el Consell Comarcal del Maresme ha començat a actuar en 17 municipis aplicant larvicides a embornals sifònics, fonts, estancaments... La seva efectivitat és de sis setmanes, fet pel qual s'ha d'anar repetint el tractament fins el moment en què la baixada de les temperatures provoqui la mort de les larves i dels mosquits adults.

Els municipis en els quals s'està actuant són: Alella, Teià, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac, Òrrius, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna. 

Més informació fent clic aquí.