#Alella2019 | Carta de Guanyem Alella al director de la revista Alella

L’agrupació envia una carta en protesta pel tracte rebut per part de la revista

Alella2019

Carta de Guanyem Alella al director de la revista Alella
Carta de Guanyem Alella al director de la revista Alella

CARTA AL DIRECTOR DE LA REVISTA ALELLA

Des de Guanyem Alella lamenten el tractament informatiu que ens ha donat la Revista Alella en els seus dos últims números 358 i 359.

En primer lloc, hem de lamentar que la Revista Alella hagi permès que una persona que està entre les principals impulsores d’una de les candidatures que es presenta a les eleccions municipals del nostre poble, i que cobreix com articulista les notícies d’àmbit polític en temps d’eleccions, utilitzi les pàgines de la revista com a tribuna per abocar informacions esbiaixades i no contrastades sobre Guanyem Alella, i també sobre algunes de les persones que en formen part.

Considerem que aquest tipus de pràctica periodística, parcial per definició, està fora de l’ètica professional que se li hauria de suposar a l’articulista i al mitjà.

En segon lloc, no compartim que després d’haver elevat la nostra queixa a la direcció per aquest tractament, la revista hagi decidit no publicar un comunicat que els havíem enviat des de Guanyem Alella abans del inici de la campanya electoral. En aquest comunicat intentàvem posar el contrapunt i aclarir algunes de les informacions vessades en el número de gener-febrer, sense entrar en l’enrevessada dinàmica de la desqualificació, que estem segurs no mereix la gent d’Alella.

Desitgem que la Revista Alella sàpiga valorar justament el contingut i el to d’aquesta queixa, que no té altre objectiu que reclamar el respecte en el tractament informatiu que ens mereixem. També us reclamem que poseu els mitjans perquè no es repeteixin aquest tipus d’actuacions.

Restem a la seva disposició per a qualsevol aclariment.

Comissió Permanent
GUANYEM ALELLA

 

 

La revista Alella respon:

Volem explicar als nostres lectors que, quan Guanyem Alella va mostrar el seu descontent amb el text que parlava d'ells i que es va publicar al número 358 de la revista Alella, els vam demanar disculpes i els vam oferir publicar un text amb la seva versió, primer al web revistaalella.cat i, més tard, al següent número de la revista. Ens van contestar que s'estimaven més no fer-ho. Quan preparàvem els continguts de la revista 259, la que es pot trobar ara mateix als punts de venda i, precisament, amb l'objectiu d'evitar un nou malentès, vam trucar Mercè Pomer, com a representant de Guanyem Alella, per demanar-li que ens fes unes declaracions al respecte de la seva no concurrència a les eleccions municipals. La seva resposta va ser "estic escrivint un text, us faré arribar un comunicat per email". Efectivament, aquest comunicat el vam rebre al dia següent i, amb la informació que contenia, Àlex Asensio va elaborar la part del seu text que parla de Guanyem Alella. No entenem que Guanyem Alella protesti perquè no hem publicat el seu comunicat. Quan els vam oferir publicar un text, van preferir no fer-ho. Quan els vam demanar declaracions, van enviar un comunicat. Comunicat que vam interpretar com una versió escrita de les declaracions que els demanàvem per telèfon. En cap moment ens van demanar la publicació íntegra d’aquest text. Rebem comunicats i notes de premsa a diari; com qualsevol mitjà de comunicació, interpretem aquesta informació per elaborar els nostres continguts i, en cap cas, els publiquem tots per sistema.

Fa més d'un any que Àlex Asensio escriu les seves cròniques sobre l'actualitat política a Alella a la nostra revista. Asensio és periodista de formació i de professió, i l'equip que fa la revista Alella confia absolutament en el seu criteri per desenvolupar la seva tasca professional. Va exercir de redactor en cap durant alguns anys fins que va deixar-ho per esdevenir regidor de La Garnatxa a l'Ajuntament d'Alella el 2003. Des que va acabar el seu pas pel consistori el 2011, ha col·laborat de manera més o menys estable amb la revista.

La revista Alella l'edita una associació cultural sense afany de lucre. Som els que som (massa pocs!), treballem per amor a l'art i, habitualment a tots els pobles, les persones que formen part de la vida activa municipal, de les entitats... també es vinculen a partits polítics. Pensem que aquest fet no qüestiona la seva professionalitat i bon criteri.