Avancem Alella acusa l’ajuntament de censurar-los un acte

L’ajuntament reconeix un error però assegura que ha actuat correctament

Avancem Alella acusa l’ajuntament de censurar-los un acte
Avancem Alella acusa l’ajuntament de censurar-los un acte

La polèmica va saltar ahir a les xarxes socials quan Avancem Alella va publicar el cartell que acompanya aquest text i els seus responsable explicaven que l’Ajuntament d’Alella els havia censurat l’acte anunciat.

Hem parlat amb Xavier Merlos, candidat a l’alcaldia per aquest nou partit polític municipal. Merlos ha explicat que “vam demanar a l’ajuntament poder fer una xerrada sobre el Consell de la República a Can Manyé entre el dia 1 i el dia 5 d’abril, però ens van dir que no podia ser. Aleshores vam demanar un espai alternatiu i ens van dir que es podia fer a Can Lleonart el dia 12. Lliguem tota l’organització i les intervencions previstes, fins i tot una connexió en streaming des de Waterloo i dimarts, quan fem públic el cartell de l’acte, ens truquen per dir-nos que, des de Secretaria, els diuen que no es pot fer a Can Lleonart, perquè és espai electoral i la campanya de les Generals comença el dia 12 a les 0h. Demanem una alternativa, un altre lloc per celebrar l’acte i ens diuen que no, que no hi ha cap espai disponible. Aleshores anem a la Junta Electoral i ens diuen que, efectivament, Can Lleonart és un espai electoral i que és la Junta qui en regula l´ús, però que si cap partit dels que concorre a les Generals ha demanat aquell espai per a un acte, l’espai està lliure. Per tant, nosaltres interpretem que l’acte no s’ha cancel·lat, sinó que ha estat censurat. Això sí, el tornarem a organitzar i el celebrarem després de Setmana Santa”, assegura.  

La revista Alella ha tingut oportunitat de conversar amb Fèlix Valdés, secretari de l’Ajuntament d’Alella, i ha exposat la seva versió dels fets. “Jo em vaig assabentar de l’afer ahir mateix. El primer que vaig fer va ser veure el registre i vaig adonar-me que Avancem havia entrat una instància sol·licitant fer l’acte a Can Manyé a primers de mes, però que no hi havia sol·licitud pel dia 12 a Can Lleonart. És cert que des de l’Ajuntament s’ha comès l’error d’autoritzar oralment o via whatsapp l’acte dins del període de campanya, però calia rectificar. Des del moment que l’Ajuntament d’Alella cedeix un local a la Junta Electoral de Mataró, nosaltres no interferim perquè és la Junta qui adjudica els espais. Sí, si no hi ha cap acte programat pel dia 12, la sala estarà disponible, però és norma de l’ajuntament no cedir cap espai electoral dins de la campanya perquè no tenim cap poder de decisió sobre aquell espai. Si autoritzéssim un acte pel dia 12 i el mateix dia 12 un partit el sol·licita, la Junta els el concedirà i aquest acte tindrà prioritat. Per que no passi això, l’Ajuntament mai autoritza actes a Can Lleonart en temps de campanya”.