Mark Ullod encapçalarà la candidatura d’Alternativa per Alella-CUP

L’acte de presentació del candidat va tenir lloc el passat dissabte, 2 de març, al pati de can Lleonart.

Ullod, al costat de l'actual regidor d'AA-CUP, Oriol Font
Ullod, al costat de l'actual regidor d'AA-CUP, Oriol Font | Cedida

El músic i actor Mark Ullod serà el cap de llista d’Alternativa per Alella-CUP a les eleccions municipals del 26 de maig. Ullod, de 48 anys, va assegurar que entoma el repte “amb molta empenta” i es va mostrar convençut que “tindrem molt bon equip” i que “farem molt bona feina”. Ullod va fer una crida a “trencar la centralitat política que intenta acontentar a tothom” i va defensar que “de vegades cal ser políticament incorrectes”.

Territori i cultura

L’acte va comptar amb la presència de l’actual regidor de la formació, Oriol Font, que va fer un repàs del mandat. “Hem estat a l’oposició per decisió pròpia”, va dir. I va recordar com “vam passar de la col·laboració inicial amb el govern a veure com ens tancaven totes les portes i com finalment s’ha acabat imposant una opacitat facilitada per la majoria absoluta”.

El regidor va recordar que Alternativa per Alella-CUP va pactar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i va donar suport a la investidura d’Andreu Francisco, però que moltes de les accions proposades “no s’han desenvolupat per manca de voluntat política” d’ERC-Sumem per Alella. I va posar com a exemple la creació d’un banc de terres per afavorir el conreu de terrenys erms i el relleu generacional de les explotacions agrícoles.

Font va centrar el focus en “dos aspectes cabdals per al futur”: el territori i la cultura. “Alella té una part urbana, que ha centrat tota l’atenció del govern, i dos terços de sòl agrícola i forestal, que segueixen oblidats i que requereixen ser protagonistes i posats en valor”.

El regidor va alertar que “Alella torna a ser un caramelet per als especuladors” i va advertir dels riscos que representa la idea d’una “Barcelona metròpoli de 40 quilòmetres de diàmetre”: “En els pròxims anys ens hi juguem la nostra identitat com a poble”. Davant d’aquest escenari, Font va reivindicar “més autoestima” i va reclamar “un lideratge públic per garantir la funció social de l’urbanisme”. Per aquesta raó va anunciar que Alternativa per Alella-CUP presentarà al·legacions al pla parcial de la Serreta.

Pel que fa a l’eix cultural, va expressar el seu desig que el nou Casal esdevingui “una eina de dinamització cultural, de participació comunitària i de transformació social” i va convidar tothom a fer-hi propostes i a “omplir-lo de contingut”.

El record d’Anna Gabriel

Font va criticar el “judici farsa” contra els presos polítics catalans i va tenir paraules de record per a “la nostra amiga Anna Gabriel”, ara exiliada. “Avui fa justament quatre anys ens acompanyava al pati de les Escoles Fabra en la nostra presentació”, va rememorar.

“Tot i que la voràgine del dia a dia no ens ho deixa veure, en aquests quatre anys el país i tots nosaltres hem canviat molt, però que ens acostumem a conviure amb la repressió, la injustícia i els atacs als drets fonamentals no vol dir que normalitzem aquesta situació”, va prosseguir. Per a Font, “això no se soluciona posant la bandera espanyola a l’Ajuntament, sinó fent efectiu el mandat de l’1 d’octubre expressat a les urnes per la majoria de veïns i veïnes d’Alella”.

Un moment de l'acte de presentació