En aquest número de la revista Alella…

En aquest número de la revista Alella…

La revista Alella 355 ja és als punts de venda habituals! En aquesta darrera edició hi trobareu:
 

 1. “El que ha passat aquests quinze anys no depèn exclusivament de la meva persona”. Aquest és un dels titulars que deixa l’entrevista amb l’alcalde Andreu Francisco, amb qui parlem de la seva renúncia a tornar a presentar-se, dels seus gairebé 16 anys al govern i de la voluntat de Corp de construir habitatges a la Serreta.
 2. “L’independentisme local, més fort i dividit que mai”. L’Àlex Asensio analitza l’anunci de la retirada d’Andreu Francisco i l’impuls d’una nova candidatura per persones de l’entorn del CDR, que poden dispersar el vot entre les diverses opcions sobiranistes.
 3. La Gisela Ferrer entrevista la junta d’Alella Comerç. “L’objectiu és promocionar el comerç local, que la gent del poble es quedi a comprar a Alella”, diuen les membres de la junta. No us perdeu tampoc la seva crònica d’Alella Desfila i la Nit del Comerç. 
 4. El pensament urbanístic a Alella fa cinquanta anys. El director de la revista, Ramon Ruiz, repassa el pla d’ordenació d’Alella del 1969. No deixeu escapar aquesta detallada anàlisi i la reflexió que Ruiz fa al voltant de l'urbanisme. 
 5. Què fa... Marta Rafa? L’Albert Alabau ens descobreix aquesta alellenca, que és figurinista o, el que és el mateix, dissenyadora de vestuari per a arts escèniques. La Marta Rafa pensa i crea què portaran els actors per interpretar un paper i, en definitiva, per fer arribar l’essència de la posada en escena a partir del vestuari.
 6. Degustant el Festival d’Estiu d’Alella. La crònica del Festival, que aquest any ha acollit de nou Joan Dausà.
 7. El centre d’art d’Alella està està d’aniversari. Amb el títol “Can Manyé, deu anys de complicitats compartides”, la Queralt Morros escriu sobre els deu anys d’aquest equipament municipal, que celebra un aniversari amb els eixos característics de l’espai.
 8. Erasmus+, una nova manera de construir Europa des de l’educació. Un article de Ramon Anglada on explica que l’INS Alella participa en aquest programa europeu durant el període 2017-2019.
 9. La Rosa Domènech és El Personatge. Un retrat de la Laia de Bobes sobre una dona que ha viscut tota una vida lligada a l’activisme social. La Rosa Domènech va treballar colze a colze amb els alcaldes de Barcelona Serra i Maragall. Sempre interessada en les qüestions socials, coneix bé ressorts que articulen la política i l’administració. Viu a Alella des de fa trenta-sis anys.
 10. Dossier “Rials, dat i beneït”. Els tribunals avalen definitivament la decisió de l’Ajuntament de protegir la integritat de la vall i revertir a sol agrícola el polígon industrial, sense compensació o indemnització de cap mena. Amb textos d’Àlex Asensio i Gisela Ferrer.
 11. Oberts al mar. El Pep Vidal parla amb els alellencs Roger Julià, Mariona Serra i Carles Riverola, que formen part d’un grup de nedadors reconvertits que en els últims anys s’ha aficionat a nedar en aigües obertes i que cada vegada és més nombrós.