L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, anunciarà avui que no tornarà a optar al càrrec

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, anunciarà avui que no tornarà a optar al càrrec

Andreu Francisco
Andreu Francisco | Cedida

Per: Ramon Ruiz, director de la revista Alella

Andreu Francisco ha tingut la gentilesa de donar la primícia de la notícia a la revista Alella. Ens ha explicat que era una decisió llargament meditada i de la qual ja va fer partícips els seus companys d’ERC- Sumem per Alella. En els propers dies el partit convocarà l’Assemblea local, la qual respectant els tràmits reglamentaris, presentació de candidatures inclosa, escollirà un nou candidat per al partit a l’alcaldia d’Alella.

Fent balanç dels 16 anys en que haurà estat alcalde, Andreu  Francisco opina que el temps ideal per exercir l’alcaldia es el de dos mandats, per tant vuit anys. Però que si, com a França, els mandat fossin de 6 anys, això permetria una durada de 12 anys que considera òptims. Francisco ha afegit també que els 16 anys de quatre mandats, com els que ell ha tingut, donen temps per a completar cicles i acabar moltes coses.

Tot i que la seva il·lusió es que el nou equip que pugui succeir-lo segueixi aprofundint en el model de poble pel que, juntament amb tants companys, han estat treballant duran tots aquests anys. Ha remarcat també, que d’aquell primer equip que sorpressivament es va fer amb les regnes del poble el 2003 només queda ell. Per tant, seguint l’exemple de tots aquells companys ha arribat l’hora d’encarar nous reptes.

Preguntat doncs de quins plans te per al futur, ha manifestat que li agradarà exhaurir el mandat, participar en la campanya electoral i després fer un pas al costat; posar-se a disposició del partit local per quan necessitin aprofitar la seva experiència en forma d’assessorament, però conscient de que el seva influència s’ha d’anar diluint en el temps.

Andreu Francisco ens ha confessat que en aquest moment no te emparaulada cap destinació concreta en un futur. Que li agradaria continuar en l’àmbit del servei al ciutadà i que possiblement la propera tardor de l’any vinent, completi la seva formació amb un Màster en gestió pública.

En aquest moment de la conversa, Andreu ha recordat que en entrevistes a la revista Alella, a vegades li hem preguntat per el títol d’algun llibre que l’hagi influït. Doncs en aquesta ocasió li ha vingut a la memòria un llibre que li va regalar el seu pare, La bona sort d’Àlex Rovira. En aquest llibre s’explica que normalment assoleix la bona sort qui fa l’esforç de cercar-la i treballar-la. Que per tenir una bona collita cal primer llaurar, regar i la resta de tasques que en garanteixen un bon resultat. Andreu Francisco, a part de culminar el seu quart mandat i ajudar els seus companys de partit a encarar les noves eleccions, s’haurà de dedicar també a preparar-se el futur.

Doncs res millor per acomiadar aquesta notícia que desitjar-li tant a ell com als qui el puguin substituir-lo al capdavant de l'alcaldia que tinguin tota la bona sort del món.

Coberta de la revista Alella corresponent a l'especial eleccions municipals de 2003