Ramon Anglada presenta el llibre 'Darrera la creu hi ha el diable" a la biblioteca

Ramon Anglada presenta el llibre 'Darrera la creu hi ha el diable" a la biblioteca

Ramon Anglada, durant l'acte
Ramon Anglada, durant l'acte | Cedida
Amb la presentació de l’obra “Darrera la creu hi ha el diable” es portava a terme ahir al vespre el darrer acte relacionat amb la III Beca de recerca històrica convocada per l’Ajuntament d’Alella i editada per Cerquem les Arrels, centre de recerca històrica d’Alella.
Davant d’una vintena d’assistents l’acte celebrat a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia va ser obert pel Regidor de l’àrea de Cultura i Festes Populars. Fede Salas va repassar alguns dels continguts del llibre i va destacar-ne el format que persegueix crear una imatge de col·lecció dels treballs guanyadors de la beca de recerca local.
Tot seguit, Ramon Anglada, autor del treball, va destacar les principals conclusions d’aquest estudi i a continuació va enumerar alguns dels seus continguts amb l’objectiu de “fer-vos venir ganes de comprar i llegir el llibre”. Entre d’altres aspectes l’autor va explicar la transformació de l’Escola Pia d’Alella en mutualitat escolar per poder mantenir oberta l’escola de nois, els enfrontaments entre comitès de milícies antifeixistes de pobles veïns, la fugida de les comunitats religioses locals o la presència de refugis de guerra a la població i l’arribada d’ajuda alimentària internacional.
Una presentació que es tancaria amb un torn obert de preguntes, una copa de vi i moltes converses.
El llibre “Darrera la creu hi ha el diable. Repressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936 - desembre de 1938)” es pot comprar a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella amb un preu de 12€