El Camí de Sant Jaume tindrà la primera ruta mediterrània de la Península, passant pel Maresme

El Camí de Sant Jaume tindrà la primera ruta mediterrània de la Península, passant pel Maresme

Un moment de l'acte de presentació, que va tenir lloc ahir a Mataró
Un moment de l'acte de presentació, que va tenir lloc ahir a Mataró | Cedida
Aquesta ruta, que ressegueix l’antiga Via Augusta, unirà Girona amb Barcelona passant per la Costa Brava i la costa del Maresme i es denominarà Via Marina del Camí de Sant Jaume.


El Maresme comptarà properament amb un gran actiu turístic de renom internacional: la posada en funcionament del primer tram per la costa catalana del Camí de Sant Jaume. L’anomenada Via Marina entra a la comarca per Malgrat de Mar i arriba fins a Montgat, convertint-se en un traçat únic d’aquest camí de peregrinació que permetrà als visitants gaudir de la costa de la comarca del Maresme i de la bellesa de les diverses poblacions que trobarà al seu pas, ja que bona part del seu recorregut és pla al costat del mar.


Aquest dimarts 17 d’abril s’han presentat els actes d’inauguració a les dependències de Can Palauet, a Mataró. Durant la roda de premsa de presentació el president del Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona Maresme, Joaquim Arnó, ha destacat la ‘rellevància d’aquesta Via Marina del Camí de Sant Jaume per posicionar la comarca del Maresme en una de les rutes turístiques més importants de tota Europa’. Arnó també ha posat en valor que ‘es tracta d’un atractiu turístic sostenible i respectuós amb el medi ambient, ja que respecta i recupera un traçat ancestral’ sense que sigui necessari cap gran intervenció de l’home. Per la seva part, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha remarcat que la implicació de la capital del Maresme en aquest projecte i en les jornades de presentació que se celebraran a finals d’abril ‘reafirma el paper de Mataró com a capital europea de la Mediterrània’.