S’ha mort Pepe Casco, el primer alcalde d’Alella després de la dictadura

S’ha mort Pepe Casco, el primer alcalde d’Alella després de la dictadura

Casco, a la plaça de l'Ajuntament, l'any 2009
Casco, a la plaça de l'Ajuntament, l'any 2009 | Òscar Pallarès
Ahir, 6 de febrer de 2018, va deixar-nos José Antonio Casco, el que va ser el primer alcalde d’Alella després de la represa de la democràcia, l’any 1979. Home de consens, va ser un personatge clau per al nostre poble, i va encapçalar una llista unitària de tots els partits democràtics a les primeres eleccions.
Socialista històric d’Alella, va ocupar sovint llocs honorífics a les diverses llistes que el PSC del municipi ha confeccionat per a les diferents conteses electorals.
Fa alguns anys va patir un ictus que va afectar la seva salut. L’any 2009, quan la revista Alella va dedicar un especial al trentè aniversari dels ajuntaments democràtics i preguntat pel seu record al consistori, vam recollir aquestes declaracions seves: “Treballar pel poble va ser una gran experiència, ho fèiem amb moltes ganes. Tenia un equip extraordinari que va guanyar per majoria absoluta. Tot i així, considero que amb oposició es governa millor ja que has de pensar-te les coses dues vegades. Recordo la necessitat de legalitat pel que fa a urbanisme. A l’Ajuntament anterior s’havia establert un pla general que no era legal i la gent venia a queixar-se i a demanar que es legalitzessin les urbanitzacions.”