Comença la desena edició de les jornades de cooperació internacional Mirades al món

Comença la desena edició de les jornades de cooperació internacional Mirades al món

La feminització de la pobresa és el tema central de les 20es Jornades de Cooperació Internacional que se celebren de l'1 al 3 de febrer
 
Des de fa deu anys Alella mira el món i ho fa des de la perspectiva de la Cooperació Internacional i la denuncia de les desigualtats que cal combatre i tractar d’eliminar. En aquests anys, i gràcies al treball realitzat per la Comissió de Cooperació Internacional de l’Ajuntament d’Alella, s’ha posat la mirada a les guerres, a l’alimentació, la situació de les persones refugiades o l’explotació dels territoris, els silencis mediàtics o l’incompliment de les lleis internacionals, entre d’altres. 
Enguany, les Jornades estaven previstes inicialment per als dies 26, 27 i 28 d’octubre però es van ajornar fins a l'1, 2 i 3 de febrer degut a la situació política d'aquest moment a Catalunya. 
Les Jornades celebren els deu anys posant l’ull a la feminització de la pobresa. A partir d’una taula rodona i una sessió de cinefòrum, reflexionarem sobre el fet que el 70% de les persones que viuen en situació de pobresa al món són dones, intentarem entendre el per què d’aquest fenomen, quines són les iniciatives d’arreu del món per combatre’l i què podem fer nosaltres.