El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme presenta un Pla d’Accions 2018 per reforçar la comarca com a destinació turística de referència

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme presenta un Pla d’Accions 2018 per reforçar la comarca com a destinació turística de referència

Un moment de l'acte de presentació
Un moment de l'acte de presentació | Cedida
La comarca del Maresme vol fer aquest 2018 un pas endavant en la seva consolidació com a destí turístic sostenible, de qualitat i de referència per a visitants nacionals i internacionals. Amb aquest objectiu, el passat dijous 25 de gener, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va presentar en tres sessions informatives quins seran els eixos i les actuacions del seu Pla d’Accions per aquest 2018.
Durant aquest any el Consorci, com a òrgan que representa en l’àmbit turístic els interessos dels 30 municipis de la comarca, el Consell Comarcal i 4 entitats privades sense ànim de lucre, vol continuar treballant com a eina dinamitzadora, promotora i comercialitzadora dels diversos productes turístics del Maresme. En aquest sentit, el president del Consorci, Joaquim Arnó, ha destacat que el Pla d’Accions presentat respon a la necessitat de fer una ‘proposta concreta i realista amb l’aspiració de representar tot el conjunt d’associats i consolidar el Maresme com una destinació de referència’.

La ‘Destinació Maresme’, una marca de comarca
El Pla d’Accions 2018 forma part de l’estratègia impulsada pel Consorci per convertir la ‘Destinació Maresme’ en una marca que representi tots els municipis de la comarca tenint en compte totes les seves particularitats. En un breu període de temps, l’entitat vol impulsar una Plataforma de Destinació Turística que englobi tots els atractius de la comarca i permeti oferir als visitants un suport únic a través del qual accedeixi a tot tipus d’informació de servei i la seva comercialització.
En aquesta línia, el president del Consorci ha presentat diverses iniciatives dirigides a millorar la qualitat del patrimoni natural i cultural de la comarca, com per exemple, la posada en marxa definitiva de les actuacions de neteja del fons marí després del resultat exitós de la prova pilot realitzada fa pocs mesos. A més, el Consorci preveu impulsar aquest 2018 actuacions enfocades a donar resposta a qüestions rellevants com els allotjaments turístics i a impulsar segments de mercat com ara el turisme esportiu i el cultural, aprofitant que l’any 2018 ha estat declarat l’Any del Turisme Cultural. Un altre dels eixos en els quals es treballarà serà la presentació pública i difusió del segell de turisme gastronòmic per convertir la comarca en referent en l’àmbit de la gastronomia i l’alimentació. En aquest període també es vol impulsar el Maresme Film Clúster, com un instrument per facilitar, coordinar i gestionar les peticions de localitzacions per dur a terme rodatges de pel·lícules i sèries a la comarca.