El Maresme netejarà el fons marí de totes les seves platges

El Maresme netejarà el fons marí de totes les seves platges

El passat dimarts 24 d’octubre el Consell d’Alcaldes del Maresme van acordar per unanimitat impulsar un projecte per netejar el fons marí de totes les platges del Maresme. La proposta neix d’una prova pilot que es va efectuar els dies 6 i 7 de setembre, en la qual es va realitzar la neteja del fons marí de les platges de Santa Susanna i Malgrat de Mar i que va finalitzar amb la recollida de 370 kg de deixalles. Entre les restes rescatades en el fons marí d’aquestes platges s’hi van trobar des de plàstics i vidres fins a bigues de ferro i motors d’embarcacions.

Un projecte pioner a Catalunya
El Consell d’Alcaldes va donar ahir el vistiplau a autoritzar els estudis necessaris per desenvolupar el projecte. El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó, destaca que ‘per primera vegada, una comarca catalana emprèn accions per garantir la bona qualitat del seu fons marí’. En aquest sentit, Arnó també ha remarcat que aquesta iniciativa permetrà realitzar ‘una neteja sistemàtica i metodològica que anirà més enllà d’actuacions voluntàries puntuals’.

Fons marí net per a la temporada d’estiu 2018
Els estudis que s’encarregaran de desenvolupar la neteja es tornaran a presentar davant el Consell d’Alcaldes per a la seva consideració final. Un cop fets aquests tràmits es preveu que els treballs puguin començar a partir del mes de maig del 2018 amb l’objectiu de garantir la millor qualitat de les platges de cara a la temporada d’estiu. El projecte de neteja del fons marí de les platges del Maresme compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i tots els municipis de la comarca.

Font: Consell Comarcal del Maresme