Alella acull la 3a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el 28 d’octubre

Alella acull la 3a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el 28 d’octubre

Alella acull la 3a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ d’aquest any el pròxim dissabte 28 d’octubre. El Mercat del municipi maresmenc obrirà les seves portes fora de l’horari habitual (20 h – 23 h) per oferir tastets de cuina elaborats amb productes de proximitat que venen els paradistes, preparats i servits per ells mateixos. Alhora, els visitants podran triar vins de la DO Alella per acompanyar el menjar i crear així el seu propi maridatge. Els vins es serviran en el punt itinerant del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, on es facilitarà tota informació relativa a aquests i als seus elaboradors i s’informarà sobre les propostes enoturístiques de la Ruta del Vi DO Alella. El grup de música The Poll Winners oferirà jazz en viu durant tota la vesprada.
L’activitat central de Mercats amb DO Alella és el maridatge de cuina i vins però també se’n programen de complementàries. Així està previst un tast de vins DO Alella gratuït (prèvia inscripció, places limitades) a la Masia Museu Celler Can Magarola el dia 7 de novembre i un sorteig d’una experiència enoturística  – visita a un celler de la Ruta del vi DO Alella amb tast de vins- entre els assistents a la nit del Mercats amb DO Alella a Alella. També es farà un concurs d’Instagram amb els hashtags #mercatsdoalella i el #nomdelmunicipi, el guanyador del qual obtindrà un menú-maridatge per a dues persones en un restaurant de la Ruta del Vi DO Alella.
El guanyador del concurs d’Instagram per a l’anterior edició de Mercats amb DO Alella a Teià és el Nacho Guerra (@nashoteia), autor de la imatge “A la nostra salut!”, que podrà gaudir d’un àpat al restaurant Els Garrofers d’Alella per a dues persones. Dina Pérez ha estat la guanyadora del sorteig realitzat entre els assistents a la nit al Mercat, amb una visita per a dues persones al Celler Can Roda de Santa Maria de Martorelles i tast de vins.
Mercats amb DO Alella és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella que pretén dinamitzar sota una marca global -de producte de qualitat i pertinença geogràfica- els mercats municipals que l’integren. El vi com a producte enogastrònomic propi de la dieta mediterrània, la vinya i l’activitat agrícola com a paisatge identitari i font de biodiversitat, conformen els eixos vertebradors del programa. Compte amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments dels municipis consorciats.
El Mercat municipal de Montgat va acollir la 1a edició de Mercats amb DO Alella el passat 20 de maig, i va seguir el de Teià el dia 16 de setembre. Ambdues edicions van obtenir una molt bona acollida de públic, sent-ne una majoria local, i la valoració global ha estat d’èxit, tant per part d’organització i paradistes, com per part d’assistents. Després d’Alella acollirà aquesta iniciativa el municipi d’El Masnou (11 de novembre).

Font: Enoturisme DO Alella