La CUP denuncia irregularitats urbanístiques a Can Serra

La CUP denuncia irregularitats urbanístiques a Can Serra

La CUP denuncia irregularitats urbanístiques a Can Serra
La CUP denuncia irregularitats urbanístiques a Can Serra

El regidor de la formació, Oriol Font, va demanar la “responsabilitat del personal”

 

Dimarts passat, dia 17 de maig, Alternativa per Alella-CUP va presentar un document de denúncia del que considera “irregularitats urbanístiques” en la reforma que s’està duent a terme a la masiaCan Serra. En un acte celebrat a Can Lleonart, Oriol Font, regidor de la CUP, va desgranar tots els detalls del document. Mireia Barnadas, arquitecta especialitzada en patrimoni, el va acompanyar i va explicar la catalogació del patrimoni i alguns casos de rehabilitació de masies.

 

El document de denúncia conté els valors originals de Can Serra, les afectacions que ha patit en els últims anys i el procés legal. Així mateix, s’inclou una llista de propostes per solucionar el que consideren “una vulneració de l’ordre legal establert”. En aquest sentit, l’acte d’ahir va servir per demanar “l’obertura d’un expedient, l’anul·lació de les llicències d’obres atorgades i la revisió per part de funcionaris tècnics independents”.

 

La reclamació més important que va fer Font va ser la “responsabilitat del personal que ha donat les llicències”. L’acte, que va comptar amb la presència entre el públic de l’alcalde, Andreu Francisco, i els regidors Fede Salas i Laura Ribalaiga, va servir per exposar el document que s’ha presentat avui a l’Ajuntament i que pretén “ser una bandera d’altres casos”. En aquest sentit, Font va exigir “revisar l’àrea d’Urbanisme” i va afegir que el POUM era “insuficient”, per la qual cosa va demanar la “redacció d’una Ordenança del Paisatge Urbà i la protecció del patrimoni rural”, tal com s’exposa a la denúncia.


L’alcalde va demanar el torn de paraula al final de l’acte. Es va mostrar “xocat” i va assegurar que “tot el que es pugui fer ho farem” per solucionar el que ha considerat un cas “desgraciat”. Francisco va reconèixer que “hi ha coses que no s’haurien d’haver autoritzat”, tot i que va assegurar que no es fa “res que els tècnics ens diguin que no es pot fer”. A la demanda de Font de la responsabilitat del personal, l’alcalde va assegurar que miraria de “depurar totes les responsabilitats possibles”, la qual cosa va sorprendre Font, que va cloure l’acte dient que la denúncia “inaugura el canvi de l’urbanisme a Alella”.

Can Serra