S’ha mort Salvador Artés i Llovet, als 86 anys

S’ha mort Salvador Artés i Llovet, als 86 anys

Artés, revisant números antics de la revista Alella al seu arxiu
Artés, revisant números antics de la revista Alella al seu arxiu | Òscar Pallarès

Un dels fundadors de la revista Alella –va ser alcalde del 1999 al 2003 i president del Consell Regulador de la DO Alella es va morir ahir, dia 28 de febrer de 2016.

 

Salvador Artés va ser, des de la seva fundació i durant molts anys, un dels membres més actius de la revista Alella. Va ser-ne el president fins que va passar a la política municipal, on va ser regidor de CiU i més tard alcalde d’Alella de 1999 al 2003. També va exercir de president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella, després de Tito Nadal i abans de Joan Antoni Pérez Roura.

 

Historiador amateur local, juntament amb Lluís Galera, van bastir les bases de multituds d’estudis que més tard han estat desenvolupats per les noves fornades. Artés és un dels màxims representants d’una generació d’alellencs que, per edat, ja no van participar directament a la Guerra Civil. A ells els tocà reiniciar l’activitat cultural a Alella i recuperar el sentiment catalanista.

 

Aquesta generació d’alellencs és la que va construir el Casal d’Alella, la que va iniciar la Festa de la Verema, l’Aplec de l’arròs i tantes altres tradicions ara ben incorporades al calendari festiu local. És també la generació que va convertir Can Magarola en museu i que va endreçar les golfes de l’església per museïtzar-les.

 

A Salvador Artés el recordarem sempre per la seva honradesa i el seu gran amor per Alella. Descansi en pau. 

Salvador Artés, a finals de 2006, a la porta de l'església de Sant Feliu. Sempre va ser un gran col·laborador de la parròquia.