La revista Alella presenta el nou web lescasesdalella.cat

La revista Alella presenta el nou web lescasesdalella.cat

El públic segueix la presentació a les golfes de Can Lleonart.
El públic segueix la presentació a les golfes de Can Lleonart.
“Les cases són propietats privades, però el paisatge és un patrimoni col·lectiu i les cases i masies d’Alella en formen part”

“Després de més de vint anys i de molts voluntaris, avui podem presentar el web lescasesdalella.cat va dir ahir al vespre el director de la revista Alella, Ramon Ruiz, en unes golfes de Can Lleonart plenes a vessar. Ruiz fou l’encarregat de presentar als alellencs la nova pàgina web que representa la culminació del projecte de recull històric de cases de senyor i masies d’Alella.
 
Ruiz va explicar que al començament els impulsors pensaven en la creació d’un llibre que recollís les cases més emblemàtiques del poble. “Llavors no existia ni internet! Havien decidit no incloure aquesta informació en el llibre ‘Alella, recull d’imatges’ i ningú no es pensava que tardaríem tant temps en poder acabar aquesta feina”. “Cap al 2009 vam pensar que el millor era transforma-ho en un web perquè hi hauria la possibilitat d’ampliació i millora sempre que es volgués”.
 

El director de la revista va nomenar algunes de les persones més implicades en el projecte al llarg dels anys. Entre molts més, Salvador Artés, Esteve Riambau, Joaquim Fabregat, Salvador Ribas, Mireia Barnadas, Jordi Albaladejo, Àlex Asensio, Cristina Armengol, Laia de Bobes i Ramon Anglada. (Vegeu la llista completa de tots els autors i col·laboradors). 
 
“Al llarg del temps hem après molt, ens hem adonat que sovint és difícil treballar de manera voluntària i que cal compromís”. Ruiz va reconèixer com d’ambiciós havia estat el projecte i que hi havia hagut alguns entrebancs.

També va donar les gràcies a totes els qui han ajudat a finançar-lo, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament d'Alella, Pere Altimira de Crison Instruments i Alella Vinícola; i la col·laboració de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i del grup d'historiadors Cerquem les Arrels. 
 
Després de presentar les diferents seccions del web i explicar que les cases es troben dividides per comes (Coma Clara, Coma Fosca, Centre urbà i Riera principal/Alella de Mar), Ruiz va desitjar que molts alellencs “en gaudeixin i que serveixi per seguir estudiant la història del nostre poble”.
 
“Les cases són propietats privades, però el paisatge és un patrimoni col·lectiu i les cases i masies d’Alella en formen part” va dir Ruiz al final de l’acte, per demanar que es miri de trobar sortides viables a totes les finques. “Hi ha algunes cases que estan molt deteriorades. Can Tito Serra Vell potser és ja irrecuperable, Can Serra n’és un altre exemple i els Escolapis ens fan patir molt”.
 
Un llarg aplaudiment va posar fi a l’acte i els assistents es van quedar una estona fent-la petar i comentant algunes de les fotografies antigues que s’havien mostrat.   

Visiteu la NOVA pàgina web: http://lescasesdalella.cat/ 

El director, Ramon Ruiz, presentant el nou web.