Literatura amb els cinc sentits reviu Ferrer i Guàrdia

Literatura amb els cinc sentits reviu Ferrer i Guàrdia

Un moment de l'acte d'ahir, a Can Manyé
Un moment de l'acte d'ahir, a Can Manyé
El pedagog alellenc Francesc Ferrer i Guàrdia, fundador de l’Escola Moderna, i la seva obra Envidia. Cuento ateo, van ser ahir els protagonistes de la vintena sessió de Literatura amb els cinc sentits, una mena de simposi literari i vinícola que es celebra cada mes a Can Manyé.

Tot i així, aquesta edició ha estat diferent de les anteriors perquè ha servit per donar el tret de sortida a la reedició de l’obra original de Ferrer i Guàrdia que prepara l’associació cultural Cerquem les arrels. Malgrat que Envidia. Cuento ateo ja ha estat editat en diverses ocasions –l’any 1900 se’n va fer una edició no venal a Londres i l’any 1978 l’editorial mallorquina José J. de Olañeta en va fer una altra-, la reedició de Cerquem les arrels inclou dos pròlegs, a càrrec de Jordi Albadarejo i Ramon Anglada, i una versió bilingüe castellà-català.

L’edició de Literatura amb els cinc sentits dedicada a Ferrer i Guàrdia, que va ser afusellat l’any 1909 arran dels fets de la Setmana Tràgica, suposa l’inici d’un projecte de micromecentatge, a través de la plataforma Verkami, que pretén aconseguir el finançament necessari per tirar endavant la nova edició. La sessió, que va ser presentada per la periodista Montse Serra, va comptar amb la col·laboració de l’actor Mark Ullod, que va llegir alguns fragments de l’obra de Ferrer i Guàrdia, i va finalitzar amb la música de Joan Pedrosa (Don Chavito). Tot plegat, acompanyat d’una copa de Marfil Clàssic d’Alella Vinícola, comentat per l’enòleg Jordi Pujolràs. 

Per a més informació i per col·laborar amb el projecte: http://vkm.is/envidiacuentoateo