Revista Alella

AVUI
1.png
31 Cº
24 Cº
DEMÀ
1.png
34 Cº
24 Cº

Diumenge, 19 d'agost de 2018
  • Troba'ns al Facebook
  • Segueix-nos al Twitter
  • Subscriu-te als titulars per RSS

Dilluns, 29.1.2018 11:45h

Les "Literatures amb sentits" celebren la seva sessió número 40


   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


Aquest dimecres 31 de gener, a les 19.30h al centre d'art Can Manyé tindrà lloc la quarantena sessió de les Literatures amb sentits que, en aquesta ocasió, porten com a subtítol Llibres i cuina
De la mateixa manera que durant les darreres dècades del segle XX i el començament del XXI, la cuina catalana de l'edat mitjana va gaudir d'un important reconeixement internacional entre els paladars delicats i sofisticats. Es disposa de diverses notícies i testimonis que ho confirmen. I, sobretot, s'han conservat un nombre sorprenentment elevat, tenint en compte la demografia, de receptaris que transmeten aquesta cuina destinada a la noblesa i a les classes benestants. A la sessió es parlarà d'aquesta important tradició gastronòmica i de les particularitats de la seva transmissió. 
Joan Santanach, especialista en el Llibre de Sent Soví, en va ser el curador de l’edició de l’editorial Barcino del 2007. Es va basar en l’únic manuscrit que se’n conserva, copiat el segle XV i actualment a la Biblioteca Històrica Universitària de València. També ha estudiat el mestre Robert, autor del Llibre de coc, l’edició més antiga del qual que es conserva data del 1520. Actualment en prepara una nova edició. També ha editat altres llibres de cuina antics, com el Llibre d'aparellar de menjar o el Llibre de totes maneres de confits. És membre del comitè científic de la col·lecció ‘Set Portes de receptaris històrics de cuina catalana’, que publica Barcino i el Restaurant 7 Portes.
Per acompanyar aquesta sessió, i continuant amb el costum de complementar la literatura amb un vi DO Alella, es tastarà el Raventós d’Alella Santa Maria 2016. Com diu l'organitzadora de l'esdeveniment, la periodista Montse Serra, "aquest vi ha fermentat molt lentament, com lentitud demana el bon fer dels fogons i el pacient escrivent dels receptaris de cuina". La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com

 


Lectures 329 lectures   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

El temps

Avui
1.png
31 Cº
24 Cº

Demà
1.png
34 Cº
24 Cº



Maresme (+ informació) Meteocat

Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya